Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zgodovina in razvoj podjetja


Začetki poslovanja podjetja Svetila Prosenak segajo v leto 1983, ko sta Marija in Anton Prosenak odprla obrtno delavnico za izdelovanje svetil. Leta 1990 je postal nosilec obrti njun sin Damijan Prosenak.

Svoje izdelke smo na začetku prodajali pretežno na slovenskem trgu, in sicer preko večjih in manjših trgovskih podjetij. Šele v zadnjih letih je sledila preusmeritev na bolj neposreden stik z uporabniki izdelkov ter na opremljanje hotelov in drugih gostinsko-turističnih objektov s svetili. Ker želimo to usmeritev še krepiti, smo v zadnjih letih naš asortiman dopolnili s svetili priznanih italijanskih proizvajalcev svetil. Tako lahko sedaj ponudimo dovolj celovit asortiman svetil, vse to pa skušamo dopolnjevati s svetovanjem in poštenim poslovnim odnosom.

Reference

(oglejte si galerijo projektov)


V dobrih tridesetih letih našega delovanja smo s svetili opremili veliko domov in gostinsko-turističnih objektov. Predvsem smo se specializirali za opremljanje hotelov ter ostalih trgovskih in gostinsko-turističnih objektov. V tem času smo s svetili ali senčniki opremili naslednje objekte v več državah:

Slovenija: Hotel Planja Rogla, Hotel Dobrava Zreče, Hotel Mak Zreče, Hotel Creina Kranj, Hotel Lipa Lendava, Hotel Stela Ljutomer, Terme Topolšica, Hotel Izvir in Hotel Radin Radenci, hotele v Moravskih toplicah, Rogaški Slatini in na Mariborskem Pohorju, Hotel Sotelia Podčetrtek, Hotel Korona Kranjska Gora, Hotel Kotnik Kranjska Gora, restavracije McDonald's, wellness center TopCenter v Celju, Val de Petrus bar Mozirje, Gastro Pub Kolodvor Žalec, Hotel Lev Ljubljana, restavraciji Capra in Savor v Kopru, kavarno Savor Caffe & Lounge Koper, Klub Nacional Žice, knjigarni MK Trgovine v Cityparku in centru Aleja v Ljubljani, prostore ORK oralne kirurgije v Mariboru, prodajalno Boutique OK v Slovenski Bistrici, gostinsko-turistični objekt Vina Bračko v Sp. Hlapju, restavracijo Mak v Mariboru ter še več večjih in manjših gostinskih lokalov.

Hrvaška: Apartmaji Preelook Opatija, Hotel Helios Hvar, hotel v Veli Luki na Korčuli in hotel na Braču ter parfumerijo v Zagrebu.

Črna Gora: Hotel Iberostar-Bellevue v Bečićih.

Francija: Hotel Mercure Rouen, Hotel Mercure Val de Reuil, Hotel Holiday Inn Caen, Hotel Relais des 2 Rivieres Rouen.

Belgija: Hotel Belmont Brussels, Hotel Albert Brussels, Hotel Gare du Nord Brussels, Hotel Dansaert Brussels, Hotel Ibis Mond, Hotel City Center, Hotel Ramada Brussels, Hotel Gallery Bruselj.

Sodelujemo z več trgovskimi, storitvenimi in proizvodnimi podjetji ter inženiringi za opremo objektov.

Zaupajte nam tudi vi.

O meni


Sem mož, oče dveh hčera, ljubitelj narave, še posebej gora, rekreativno tečem, ljubiteljsko se ukvarjam s fotografijo (moj Flickr album), rad berem, nekaj časa pa posvečam tudi raziskovanju področja inovativnosti in družbene odgovornosti. Ob delu sem opravil magisterij (magistrsko delo) s področja poslovodenja in organiziranja (MBA). Vsa pridobljena znanja in izkušnje ter znanje in izkušnje ljudi, ki jih poznam, poskušam vsak dan uporabljati za korist vseh - tako našega podjetja, kot tudi vas, naših strank.

mag. Damijan Prosenak